Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco inny pomysł na uwielbiany przez nas sernik ;)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 165
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 165
Składniki
Spód: Herbatniki bardzo drobno pokruszyć, dodać miękkie masło, zagnieść i równomiernie wyłożyć w tortownicy.
Góra: Masło roztopić, dodać cukier i delikatnie podgrzewać. Dodać śmietanę i zagotować. Na koniec dodać słonecznik i wymieszać. Odstawić do ostygnięcia.
Warstwa serowa: Ser mieszać i dodawać żółtka, cukier, śmietanę oraz budyń. Białka ubić na sztywną pianę i połączyć delikatnie z masą. Na koniec dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie.
Warstwę serową wyłożyć na spód. Na nią delikatnie nakładać łyżką masę słonecznikową. Piec ok. 1h w temperaturze 170 stopni.