Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiący karp Mamy Leokadii"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10239
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 253
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10239
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 253
Składniki
Karpia opłucz, pokrój na dzwonka. Oprósz solą. Skrop sokiem z cytryny. Każdą porcję oprósz mąką, zanurz w roztrzepanych jajkach. Oprósz tartą bułką.
Rozgrzej olej z łyżką masła i usmaż karpia na złoto. Następnie włóż do naczynia żaroodpornego i zapiecz ok. 10 min w 150°C. Podaj z pokrojoną cytryną.Źródło: Świat kobiety