Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chrupiący bukiet warzyw"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 568
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 37
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 71
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 332
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 568
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 37
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 71
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 332
Składniki
Szparagi oczyść, ugotuj w osolonym wrzątku do miękkości. Przelej zimną wodą, pozostaw do ostudzenia. Groszek opłucz, odetnij końcówki. Przelej wrzątkiem i zimną wodą. Pomidory umyj, pokrój na ósemki. Posiekaj dymki.
Opłucz i osusz liście sałaty. Orzechy upraż na suchej patelni, wystudź. Oliwę utrzyj z miodem, dodaj do smaku sok z cytryny, sól, pieprz oraz sporą szczyptę imbiru.
sosu połącz. Szparagi przekrój na mniejsze kawałki, wymieszaj z groszkiem cukrowym, pomidorami, sałatą oraz dymką. Polej sosem imbirowym, przemieszaj, posyp orzechami włoskimi.
czas ok. 25 min; porcja – 240 kcal, cena 2,70 złŹródło: Świat kobiety