Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chrupiące warzywa w oliwie"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5174
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 37
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5174
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 37
Składniki
Marchewki oczyść, opłucz, pokrój w zapałkę. Wrzuć na osolony wrzątek, zblanszuj. Odcedź na sicie, przelej zimną wodą. Umytą cukinię pokrój tak jak marchewkę. Sparz wrzątkiem na sicie, ostudź.
Ogórek umyj, pozostaw ze skórką. Paprykę przekrój na pół, pozbaw nasion. Miąższ paprykowy oraz ogórek pokrój w paseczki. Łodygi selera naciowego opłucz, pozbaw włókien, drobno posiekaj. Umyj, osusz, a potem poszatkuj natkę oraz koperek.
Ząbek czosnku przeciśnij przez praskę, utrzyj ze sporą szczyptą soli. Dodaj 4 łyżki oliwy, wymieszaj. Dopraw do smaku pieprzem. Warzywa wymieszaj z ziołami, polej sosem.Źródło: Świat kobiety