Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiące placki z cukinią"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 59
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 94
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 157
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1126
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 537
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 59
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 94
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 157
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1126
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 537
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz, ugotuj do w lekko posolonej wodzie. Jeszcze ciepłe przeciśnij przez praskę. Cukinie oczyść, opłucz, odetnij końce, resztę grubo zetrzyj. Koperek opłucz, otrzep z wody, posiekaj.
Purée ziemniaczane wymieszaj z cukinią. Dodaj jajka, koperek oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Masę przypraw gałką, solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj.
Na patelni rozgrzewaj po łyżce oleju, kładź porcje ciasta. Formuj grube owalne placki. Usmaż je na rumiano z obu stron. Podaj np. polane śmietaną.Źródło: Naj