Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiące kostki owsiane z miodem i bakaliami"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1026
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1194
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12222
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1026
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1194
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12222
Składniki
60 min. Sztuka: 70 kcal.
Suszone morele, śliwki i migdały pokrój na kawałki. Przełóż do miski. Dodaj płatki owsiane, rodzynki, żurawinę, pestki i sezam. Dolej miód, mleko oraz oliwę. Wyrób na jednolitą kleistą masę. Jeśli masa będzie zbyt sucha, dodaj jeszcze trochę miodu i mleka.
Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Nałóż na nią przygotowaną masę. Rozsmaruj szpatułką na cienki placek.
Blachę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190°C. Piecz ok. 45 minut, aż wierzch ładnie się zrumieni. Gotowy placek odstaw do wystudzenia. Kiedy zupełnie ostygnie, potnij go na 30 niewielkich kawałków.Źródło: Naj