Chrupiące gofry

Chrupiące gofry
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: a-gus
Długo nie mogłam znaleźć przepisu na dobre, chrupiące gofry. Te są przepyszne, chrupiące, nie robią się miękkie - zupełnie jak z cukierni.

Składniki

Przygotowanie

  1. 2 szklanki wody + troszkę mniej niż 1/2 margaryny zagotować i poczekać aż wystygnie

  2. do tego dodać: 2 żółtka mąkę (na oko) odrobinę cukru (jesli ktoś nie lubi słodkich może być bez) to zmikosować na wolnych obrotach (ciasto powinno byc odrobinkę gęstsze niż na naleśniki)

  3. białka z jaj ubić i dodać wraz z 2 łyżeczkami proszku do pieczenia do wcześniej wymieszanej masy

Komentarze do przepisu (4)

irma 22 listopada 2009
Ja dodaje jeszcze startą skórke z cytryny.
Jagoda50 23 listopada 2009
Smakowite.
bulina 14 lutego 2010
Zrobiłam od razu jak znalazłam ten przepis ,również długo szukałam przepisu na dobre gofry ,są na prawdę pyszne
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki