Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dobrego i słodkiego, co wielu lubi chrupać.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski w której będziemy wyrabiać ciasto. Dodajemy żółtka, śmietanę i spirytus, zagniatamy ciasto.
Z ciasta wałkujemy cienki placek. Z placka wycinamy paski , środki pasków nacinamy.
Przekładamy przez nacięcie , lekko naciągamy.
Układamy na oprószonym mąką stole.
Uformowane paski ciasta smażymy na rumiany kolor w gorącym tłuszczu.
Usmażone faworki osuszamy na papierowych ręczniczkach.
Osączone z tłuszczu układamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!!!