Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chrupiąca sałatka z groszkiem cukrowym"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 241
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 241
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Składniki
Kalafior oczyść, opłucz, podziel na różyczki. Groszek cukrowy oczyść, strączki umyj, ew. pokrój na połówki. W garnku zagotuj posoloną wodę. Włóż różyczki kalafiora. Gotuj je 10 minut. W połowie czasu gotowania dołóż groszek cukrowy.
Ugotowane warzywa odcedź. Przelej na sitku zimną wodą i osącz. Dymki oczyść, pokrój w cienkie ukośne plasterki. Kwaśną śmietanę wymieszaj z majonezem oraz sokiem cytrynowym i musztardą. Sos przypraw do smaku solą, pieprzem oraz curry.
Wszystkie warzywa wymieszaj na półmisku. Przed podaniem sałatkę polej przygotowanym sosem. Lekko przemieszaj. Gotowe danie możesz udekorować listkami natki pietruszki oraz cząstkami cytryny.
30 min Porcja: 230 kcalŹródło: Naj