Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę kucykowo. Trochę troskliwo-misiowo. Bardzo pastelowo. Słodko i uroczo.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 63
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 178
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 220
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 412
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 63
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 178
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 220
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 412
Składniki
Galaretki i żelatynę rozpuszczam we wrzątku. Schładzam do temperatury pokojowej. Mleko przelewam do misy miksera. Ubijam na najwyższych obrotach przez około 3 minuty. Kiedy piana jest dość sztywna, cienkim ciągłym strumieniem wlewam przestudzoną galaretkę. Cały czas ubijam. Aż do uzyskania jednorodnej masy. Tortownicę wykładam papierem woskowanym. Układam herbatniki. Przelewam masę i wyrównuję. Odstawiam do lodówki do dokładnego stężenia.
Kremówkę ubijam. Dodaję przesiany cukier puder. Ubijam. Wsypuję utrwalacz do śmietany. I dobijam do końca. Ubitą śmietanę układam na na środku dobrze ściągniętej pianki. Ozdabiam.