Chmurka

Chmurka
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: kibi87
Czekoladowy biszkopt przełożony lekkim kremem

Składniki

  • upiec czekoladowy biszkopt z 6 jaj
  • serek mascarpone, 25 dkg
  • śmietanka kremówka, 330 ml
  • ziarenka z laski wanilii, 1
  • cukier puder, 2-3 łyżki
  • brzoskwinie w zalewie, 1 puszka
  • galaretka czyrynowa lub brzoskwiniowa, 2 sztuki

Przygotowanie

  1. Biszkopta przekroić wzdłuż, nasączyć sokiem z brzoskwiń. Mascarpone zmiksować z cukrem pudrem i dodać ziarenka z wanilii, ubić kremówkę i dodawać ją do serka i delikatnie wymieszać. Nałożyć na biszkopta, przykryć druga warstwą ciasta.

  2. Brzoskwinie pokroić w kosteczkę, wyłożyć na wierzch. Galaretka rozpuścić w 600 ml wody, tężejącą zalać owoce i odstawić do lodówki.

Komentarze do przepisu (10)

Konto usunięte 24 lutego 2012
mmmmm pychootka :)
Konto usunięte 24 lutego 2012
Wygląda bardzo smakowicie - muszę wypróbować.
Kurka_domowa 25 lutego 2012
Wygląda super - do ulubionych :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • upiec czekoladowy biszkopt z 6 jaj
  • serek mascarpone, 25 dkg
  • śmietanka kremówka, 330 ml
  • ziarenka z laski wanilii, 1
  • cukier puder, 2-3 łyżki
  • brzoskwinie w zalewie, 1 puszka
  • galaretka czyrynowa lub brzoskwiniowa, 2 sztuki
Składniki