Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9765
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 242
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9765
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 242
Składniki
W misce rozgniatamy banany, nie musi być super dokładnie. Masło rozpuszczamy i dodajemy do bananów.
W osobnej misce ucieramy jajko z cukrem i cukrem wanilinowym na jasną puszysta masę. Wsyp mąkę, sodę, sól, banany z masłem oraz pokrojoną w kostkę czekoladę. Dokładnie wymieszaj.
Ciasto przelej do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Foremkę wstaw do nagrzanego piekarnika na 170 stopni, góra-dół i piecz przez 55-60min. Po ok 50min sprawdź patyczkiem czy ciasto się upiekło. Po upieczeniu uchyl delikatnie drzwi piekarnika na 10 min a następnie wyjmij do ostudzenia.