Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chińskie gołąbki z farszem grzybowym"
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 405
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 876
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5159
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 405
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 876
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5159
Składniki
Grzyby namocz w gorą cej wodzie. Po około pół godzinie, gdy całkiem się rozwiną, posiekaj je na drobne kawałki.
Marchewki obierz, umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę posiekaj w piórka.
Kaszę gryczaną ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Na dużej patelni rozgrzej 2 łyżki masła. Wrzuć grzyby, cebulę i marchew. Dopraw solą i pieprzem. Po chwili smażenia dodaj kaszę i wymieszaj.
Arkusze namocz ostrożnie w wodzie, po czym nałóż na nie po porcji farszu. Zwiń jak gołąbki i podsmaż na złoty kolor.
<strong>Przepis nadesłała: Małgorzata Góralska</strong>Źródło: Kurier TV