Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chiński makaron wegetariański"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 259
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 239
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 359
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 259
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 239
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 359
Składniki
Makaron ryżowy umieść w misce, zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut. Osącz na sicie, pokrój na mniejsze kawałki, ostudź. Rzodkiewki opłucz, pokrój w plasterki. Umyj i osusz liście sałaty, rozdrobnij. Wymieszaj makaron, sałatę, rzodkiewki i kiełki.
Miód utrzyj razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodaj sos sojowy, olej i sok wyciśnięty ze sparzonej cytryny. Dopraw solą oraz pieprzem. Gotową sałatkę rozłóż do szklanek lub miseczek. Polej przygotowanym sosem, przemieszaj.
porcje, czas 25 min; porcja – 190 kcal, cena 2,80 złŹródło: Świat kobiety