Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sumie - nie tylko dla dzieci. Mój mąż się nim zajada. W pierwotnej wersji deser miał kształt domku, ale nastała leniwa niedziela...
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 108
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 246
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 89
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3326
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 108
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 246
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 89
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3326
Składniki
Ser wykładamy do miski, dodajemy jogurt, cukier (ilość wg uznania) i cukier waniliowy. Miksujemy na gładką masę. Dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy 2-3 łyżki kakao i miksujemy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy warstwami: herbatniki - masa jasna - herbatniki - masa ciemna - herbatniki... I tak do końca (herbatniki muszą być na wierzchu). Chłodzimy chwilę w lodówce.
Przygotowujemy polewę: w rondelku rozpuszczamy margarynę, dodajemy resztę składników. Mieszamy energicznie, by wszystko połączyło się na gładką masę. Gdy odrobinę wystygnie, wylewamy na wierzch ciasta. Smacznego!