Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy z nas zna książkę lub film animowany „Kubuś Puchatek”. Z okazji tego, iż w tym tygodniu Dzień Dziecka wypadł w środę postanowiłam na nadchodzący weekend zrobić właśnie ten deser. Prostota i słodkość zachwycą każde dziecko.
Smak wiosny!
Odsłon: 675
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Smak wiosny!
Odsłon: 675
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Składniki
Masło, cukier ucieramy. Dodajemy ser i nie przerywając dalej ucieramy. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy kakao. Mieszamy. Na blacie układamy folię aluminiową. Układamy 3 rzędy po sześć herbatników. Smarujemy 3/4 masy czekoladowej na herbatniki. Układamy kolejną warstwę herbatników. Smarujemy masą jasną. Na jasną masę smarujemy resztkę pozostałej masy kakaowej. Składamy, aby powstała chatka. Wkładamy do lodówki na 24 godziny. Po dobie odwijamy ciasto i polewamy roztopioną czekolada gorzką. Ponownie wkładamy do lodówki na 12 godzin.