Dzień wcześniej zrobiłam galaretkę i wylałam ja do płaskiego naczynia aby było łatwo ją kroić.
400 g twarogu zmalaksowałam z dodatkiem łyżki cukru wanilinowego i łychy cukru. jesli masa jest zbyt sucha można dodać śmietany 18%.
Starłam na drobnym oczku gorzkiej czekolady i dodałam i wymieszałam.
Herbatniki ciemne ułożyłam na macie i folii spożywczej- łatwiej będzie zawijać. 3 na 6 sztuk.
Wyłożyłam połowę masy twarogowej z wiórkami i przykryłam jasnymi herbatnikami.
Zmalaksowałam kolejna partię twarogu z cukrem i cukrem wanilinowym i wyłożyłam.
Wykroiłam galaretkę i dałam po środku. Złożyłam chatkę i posmarowałam ją po wierzchu resztą masy z wiórkami czekoladowymi.
Chatkę schłodziłam w lodówce.
Do cukru pudru dałam barwnik spożywczy i odrobinę wrzątku tak aby powstał gęsty lukier.
Z okienek czekolady zrobiłam komin. Lukrem polałam całość. Można jeść po lekkim schłodzeniu.
Smacznego :)
Komentarze do przepisu (39)
Szkoda, ze nie umiem piec .
*Przejdziesz do wersji klasycznej