Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna chałka,na drożdżach, bez pracy. Wymieszana, wyrośnięta i upieczona w Automacie do chleba.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 50
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 87
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 118
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 50
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 87
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 118
Składniki
Formę wyjąć z Automatu,żeby dodawane produkty nie nakruszyły się do środka na grzałkę.Masło roztopić, dodać mleko. Jak będzie letnie to wlać do formy. Dodać rozkłócone jajka, cukier i sól.
Wsypać mąkę i w zagłębienie rozkruszyć drożdże.
Formę włożyć do automatu. Wybrać program 4 Słodkie. Wagę wybrać 1250 g. a stopień wypieczenia średni.Wcisnąć Start.
Po upieczeniu otworzyć Automat.Formę wyjąć z automatu.
Chałkę wyjąć, odwracając formę. Wyciągnąć łopatki.
Wystudzić na kratce z 1 godz. Taka chałka pyszna jest z powidłami, dżemem czy nutellą.