Cebulowe ciasteczka

Przepis dnia 2016-06-17
Cebulowe ciasteczka
> > 6 os.
> 60 min
średnie
tanie
Smaczne ciasteczka do wytrawnego białego wina.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mąkę wsypać do miski, dodać posiekaną margarynę, żółtka, mak, ocet, sodę oczyszczoną, sól do smaku i zarobić ciasto.

  2. Następnie dodać posiekaną drobno cebulę i dokładnie jeszcze raz wyrobić ciasto. Rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i literatką wycinać krążki.

  3. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni, piec 20 minut. Podawać do wytrawnego białego wina.

Komentarze do przepisu (2)

smaker 17 czerwca 2016
Takich jeszcze nie jedliśmy. Świetny pomysł! :)
Konto usunięte 05 października 2016
Chętnie spróbuję :)
Składniki
Składniki