Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Carpaccio z cukinii"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24394
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24394
Składniki
Cukinie umyj, osusz i obieraczką do warzyw pokrój na bardzo cienkie plastry. Ułóż je na półmisku warstwami, polewając lekko każdą warstwę sokiem z cytryny oraz oliwą. Dopraw solą i pieprzem.
Fetę pokrusz, a parmezan zetrzyj w cienkie wiórki, i posyp cukinię. Schłodź i podawaj, także w wersji z orzechami i koperkiem.
• 10 minut+ czas schłodzenia • dla 4 osób • cena 18 zł.Źródło: Show