Cappucino z bitą śmietaną

Cappucino z bitą śmietaną
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: ewa1959a
Zaletą tego ciasta jest to ,że nigdy nie masz go dosyć...chciałabyś jeść bez końca!

Składniki

  • kawa cappucino, śmietana kremówka,galaretki

Przygotowanie

  1. CAPPUCINO Z PIANKĄ I BITĄ ŚMIETANĄ Masa cappuccino: - opakowanie cappuccino czekoladowego (130g) - 2,5 szklanki mleka - 4 opakowania Śnieżki - 2 łyżki żelatyny Pianka cytrynowa: - 1/2 l śmietany kremówki 30% - 1 galaretka cytrynowa - 1 łyżka cukru pudru Bita śmietanka: - 1/2 l śmietany kremówki 30% - 1 łyżka cukru pudru - 2 śmietan fixy Dekoracja: Tarta czekolada do posypania Najpierw upiec biszkopt. Ostudzić. Blaszka 25x40 cm. Masa cappuccino: Zagotować mleko i rozpuścić w nim cappuccino. Ostudzić. Do zimnego dodać śnieżki i zmiksować. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. Ostudzić i dodać do masy. Wylać na biszkopt i wstawić do lodówki do stężenia. Cytrynowa pianka: Ubić śmietanę (należy pamiętać,że musi być zimna). Dodać do niej cukier puder i tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 1 szklance wody. Bita śmietanka: Śmietanę ubić. Dodać cukier puder i śmietan fixy. Wyłożyć na piankę. Wierzch posypać tartą czekoladą.

Komentarze do przepisu (7)

Kamida 05 września 2012
Piękne ciacho, mam ochotę wypróbować Twój przepis. Tylko jedno pytanie: czy do mas nie dodajemy cukru?
Pozdrawiam
ewa1959a 05 września 2012
Kamida- dodajemy cukru tak jak podałam w przepisie czyli po 1 łyżce cukru pudru zapewniam,że... Czytaj całość »
Kamida- dodajemy cukru tak jak podałam w przepisie czyli po 1 łyżce cukru pudru zapewniam,że wystarczy...(chyba,że lubisz baaaardzo... słodkie):)jest łatwe w przygotowaniu i świetnie smakuje..nie zwlekaj hihi sama wykonaj i daj znać czy udało się..)pozdrawiam
dora350 11 września 2012
Wczoraj jadłam .Coś pysznego mniam . Polecam zdecydowanie. Teraz sama go zrobię :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • kawa cappucino, śmietana kremówka,galaretki
Składniki