Cappucino Sorbet

Przepis dnia 2008-09-03
Cappucino Sorbet
> 1-2 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: gwarek
Przepyszny deser na ciepłe dni.

Składniki

Przygotowanie

  1. Włóż garnek do zamrażarki, aby się schłodził. W między czasie zmieszaj wszystkie składniki i wlej je do zimnego garnka. Zamrażaj około 30 minut. Jeśli kryształki lodu zaczynają się formować na wierzchu garnka, przemieszaj całość widelcem.Zamrażaj przez 2 godziny powtarzając czynności mieszania co jakiś czas, aż do całkowitego zamrożenia. Ja trzymam to w zamrażarce jeszcze przez noc. Podaje dzieląc na poszczególne desery, najlepiej gałką do lodów.

Komentarze do przepisu (2)

Ashira 02 września 2008
1 kubek wanilii? chyba nie zrozumiałam...
Ashira 18 października 2008
ok, dziekuje za zmiane;) zabieram się za robienie;)
Składniki
Składniki