Cappuccino

Cappuccino
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: olcia2222
pycha, można pochwalić się teściowej

Składniki

Przygotowanie

  1. Ubić białka, dodawać porcjami 1 szkl. cukru, 4 żółtka, ciągle ubijając. Do piany dodać 1 szkl. mąki z proszkiem do pieczenia i kakao, na końcu olej. Upiec biszkopt przez ok. 30 min.
    Mleko, 5 łyżek mąki, cappuccino, kawę, wodę, 4 żółtka, 1 szkl. cukru wymieszać mikserem. Na wolnym ogniu ugotować z tego budyń cały czas mieszając. Margarynę utrzeć, dodawać po łyżce zimny budyń.

    Śmietankę ubić z cukrem do smaku, dodać rozpuszczoną w 0,5 szkl. wody żelatynę.

    Biszkopt nasączyć herbatą, na to wyłożyć masę cappuccino, następnie śmietankową. Można posypać utartą czekoladą.

Komentarze do przepisu (4)

Anky 09 września 2008
Wypróbowałam i stwierdzam, że ten przepis jest rewelacyjny. Ciasto wygląda i smakuje jak to z cukierni. Polecam :D
luki70 20 listopada 2008
Pychotka!!! Robilem z zona,naprawde rewelacja
egraniszewska 22 marca 2009
masa na masę a potem schłodzić czy nie trzeba??
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki