Cappuccino

Cappuccino
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: asia67
kolejna wersja ciasta pod tą nazwą, ciasto pyszne, lekkie, kwaskowe

Składniki

  • na ciasto: jajka 5 szt
  • woda 5 łyżek
  • cukier 1 szkl
  • cappuccino waniliowe 1/2 szkl
  • mąką pszenna 1/2 szkl
  • mąka ziemniaczana 1/2 szkl
  • proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
  • na krem: śmietana kremówka 30% 0,5 l
  • śnieżka 1 szt
  • cappuccino waniliowe 2 łyżki
  • galaretka cytrynowa 1 szt

Przygotowanie

  1. 1. ubić białka, dodać cukier, żółtka, wodę, zmiksować, dodać przesianą mąkę z cappuccino i proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszań, wylać na brytfannę, piec ok 30 min w 180 st,
    2. galaretkę rozpuścić w 3/4 szkl wody,
    3. śmietanę ubić, dodać śnieżkę, cappuccino i tężejącą galaretkę,
    4. zimne ciasto przekroić na 2 części, na jedną część wyłożyć krem, przykryć drugim ciastem, wierzch posmarować resztą kremu, dobrze wystudzić,
    5. kto lubi bardziej wilgotne ciasta może przed nałożeniem kremu nasączyć ciasto,




    smacznego

Składniki
  • na ciasto: jajka 5 szt
  • woda 5 łyżek
  • cukier 1 szkl
  • cappuccino waniliowe 1/2 szkl
  • mąką pszenna 1/2 szkl
  • mąka ziemniaczana 1/2 szkl
  • proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
  • na krem: śmietana kremówka 30% 0,5 l
  • śnieżka 1 szt
  • cappuccino waniliowe 2 łyżki
  • galaretka cytrynowa 1 szt
Składniki