Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Caponata – bigos z Sycylii"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2116
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 966
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20979
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2116
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 966
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20979
Składniki
Bakłażana umyj, pokrój, posól i odstaw, aż puści sok. Wtedy osusz papierowym ręcznikiem. Na rozgrzanej oliwie podsmaż wszystkie pokrojone warzywa (pomidory warto obrać ze skórki). Dopraw cukrem i octem. Duś, aż ocet odparuje, a masa zgęstnieje.
Następnie dodaj oliwki i kapary. Całość dopraw solą i pieprzem. Przykryj i odstaw do ostygnięcia. Następnie ponownie podgrzej. Podawaj z makaronem i listkami bazylii.Źródło: Na żywo