Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, fajnie nazywające się ciastka o sympatycznej nazwie:)
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 259
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 259
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Składniki
Gorzką czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i wystudzić. Masło posiekać, dodać przesianą mąkę, cukier, żółtko oraz wystudzoną gorzką czekoladę. Szybko zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię spożywczą, włożyć na 1 godzinę do lodówki.
Ciasto rozwałkować na oprószonej mąką stolnicy lub desce do pieczenia (można zrobić to ręką najlepiej zobacz na filmie). Szklanką uformować ciastka i przełożyć na wyścieloną papierem do pieczenia prostokątną blachę. Piec około 10 minut w 180 stopniach. Wystudzić całkowicie.
Kiedy ciastka wystygną przygotować krem: białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i wystudzić. Następnie białą czekoladę przenieść do miski i zmiksować wraz z mascarpone.
Na 0,5 kółka nakładam krem i przykrywam je pozostałymi kółkami, lekko dociskając. Całuski przekładam do plastikowego pojemnika i schładzam 3 godziny w lodówce.