Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Burger z czerwonej soczewicy"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1032
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1212
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12392
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1032
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1212
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12392
Składniki
Soczewicę zalej wodą i gotuj 15 minut. Odcedź, zostawiając ok. 1/3 szklanki wody (na wypadek, gdyby masa była za gęsta). Lekko ostudź. Dodaj ugotowaną kaszę i zmiksuj. Wlej roztrzepane jajka i 2 łyżki oliwy, przypraw. Wymieszaj.
Z soczewicowej masy uformuj cztery kotleciki. Na reszcie oliwy smaż burgery ok. 3 minut z każdej strony. Zdejmij z patelni, osącz na papierowym ręczniku.
Podawaj burgery w bułce, z sałatą, czerwoną cebulą, plastrem pomidora i sosem chilli.Źródło: Olivia