Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Burger z buraczkami i sałatką"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Buraki ugotuj, ostudź, obierz, zetrzyj na tarce. Z wiśni wyjmij pestki, posiekaj, połącz z burakami, drobno posiekanymi liśćmi mięty, jajkiem i płatkami owsianymi. Przypraw do smaku, dokładnie wymieszaj. Formuj, kulki, spłaszcz, smaż pięć minut na oleju.
Seler naciowy i marchew umyj, osusz. Marchewkę obierz. Warzywa zetrzyj na tarce, przypraw, wymieszaj z jogurtem i drobno porwaną sałatą. Posyp solą i pieprzem, wymieszaj. Bułki włóż na pięć minut do piekarnika nagrzanego do 180°C lub gotuj minutę na parze. Przekrój, ułóż kotlet z buraków, plastry pomidora i surówkę, dekoruj liśćmi roszponki.
Czas: około 40 minut.Źródło: Dobry Tydzień