Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Buraczki z fasolą i ogórkami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 90
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 90
Składniki
Buraki dokładnie wyszoruj, ugotuj do miękkości. Odcedź, ostudź, obierz.
Delikatnie wydrąż jak najwięcej miąższu ze środka, pozostawiając nietknięte ścianki buraków.
Fasolę osącz z zalewy. Zmiksuj, dodając około 3 łyżki majonezu oraz szczyptę soli i pieprzu.
Ogórki konserwowe pokrój w drobną kostkę. Dodaj do pasty. Cebulę obierz, posiekaj, dodaj do pasy.
Dokładnie wymieszaj, przypraw solą i pieprzem. Masą napełnij buraczki.
<strong>Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie