Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Buraczki w zalewie"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Buraki umyj i ugotuj w łupinach. Po wystudzeniu obierz je, pokrój w plastry i włóż do słoika. Dodaj 2 kulki ziela i 3 ząbki posiekanego czosnku.
Zagotuj osłodzoną i posoloną wodę z octem. 3. Zalej buraki, zamknij słoik i pasteryzuj ok. 15 minut. Gdy będą gotowe, potnij je na mniejsze kawałki i włóż do miski.
Dodaj odcedzoną fasolę, przekrojone na pół oliwki, kapary, żurawinę i majeranek.
Całość zalej dressingiem miodowo-musztardowym z oliwą, solą oraz pieprzem. 6. Sałatkę wymieszaj i rozłóż na talerze.Źródło: Super TV