Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Buraczki na ciepło po 2. roku"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 29
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 176
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 29
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 176
Składniki
Do garnka wlej 2-3 łyżki wrzątku, włóż buraczki i ugotuj je.
Następnie dodaj do warzyw oliwę z oliwek i mąkę wymieszaną z niewielką ilością zimnej wody. Duś jarzynkę tak długo, aż będzie miękka.
Jeśli dziecko może jeść owoce cytrusowe, zakwaś buraczki kilkoma kroplami soku z cytryny.
Tuż przed podaniem brzdącowi posyp jarzynkę szczyptą posiekanego koperku.Źródło: Mam dziecko