Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Buraczki faszerowane"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 70
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 70
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Składniki
Buraki dokładnie umyj szczoteczką i ugotuj w osolonej wodzie, aż zmiękną. Schłódź, obierz, odetnij wierzch i wydrąż środek.
Ryż ugotuj w osolonej wodzie na miękko, odcedź i opłucz zimną wodą.
Na oleju podsmaż polędwiczkę (ok. 7 min z każdej strony). Pokrój na małe kawałki, włóż do misy. Dodaj ryż i posiekany tymianek. Dopraw i wmieszaj ser starty na małych oczkach.
Mieszanką ryżową napełniaj buraki, a następnie krótko je zgrilluj. Podawaj na liściach świeżego szpinaku.
Czas przygotowania: 60 minut 290 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień