Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie bułeczki, które można zrobić z dowolnym nadzieniem
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 62
Polecam.
Odsłon: 6260
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 138
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 75
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 62
Polecam.
Odsłon: 6260
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 138
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 75
Składniki
Drożdże zasypać cukrem, wlać ciepłe mleko,wymieszać. Odstawić w ciepłe miejsce na ok 20 minut. Do miski wsypać mąkę, wbić jajka, dodać rozczyn i roztopione masło. Wyrobić delikatnie, odstawić w ciepłe miejsce na ok 1 h. Wyrośnięte Ciasto rozwałkować, ułożyć wydrylowane wcześniej czereśnie, zostawiająć ok 1 cm wolnego brzegu. Zwinąć jak roladę. Pokroić w paski ok 2 cm i ułożyć na blaszce z odstępami ściereczką i odstawić na ok 30 minut. Po tym czasie posmarować jajkiem i piec w 180 stopniach przez ok 30 minut.
POLEWA: 1/4 kostki masła rozpuścić, dodać 2 łyżki kakao i łyżkę miodu. Nie dopuścić do zagotowania. Kiedy wszystko się rozpuści dodać 2 łyżki mleka. Mieszać aby nie było grudek. Gotowe drożdżówki polać polewą i posypać wiórkami