Bułeczki francuskie z serem

Bułeczki francuskie z serem
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Channah
Bardzo szybki I smaczny deser. Polecam zwlaszcza kiedy goscie dzwonia do drzwi, a tu brak pomyslu na cos slodkiego:)

Składniki

  • 3 blaty ciasta francuskiego po 230gram
  • 400gram sera bialego, u mnie typowy z wiaderka na sernik
  • 2 jajka
  • 5 lyzek cukru
  • Cukier wanilinowy
  • cukier puder

Przygotowanie

  1. Ser mieszamy z cukrem i cukrem waniliowym. Odzielamy bialka od zoltek i zoltka dodajemy do sera, mieszamy. Rozkladamy blat ciasta francuskiego I smarujemy go przygotowana masa serowa. Calosc delikatnie zwijamy jak rolade. Kroimy na kopytka grubosci 3-4 cm. Ukladamy je na wylozonej papierem blasze. I tak samo z pozostalymi blatami ciasta. Pokrojone ciastka smarujemy bialkiem I wsuwamy do rozgrzanego do 180 stopni pieca. Pieczemy ok 20 min. Jeszcze cieple posypujemy cukrem pudrem.

    Smacznego:)

Komentarze do przepisu (9)

Ewaaa 07 lutego 2014
uwielbiam, zabieram sobie jedną do herbatki :)
amaz 07 lutego 2014
Alez to musi byc dobre! Do zrobienia!
Konto usunięte 08 lutego 2014
Piękne drożdżówki.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 3 blaty ciasta francuskiego po 230gram
  • 400gram sera bialego, u mnie typowy z wiaderka na sernik
  • 2 jajka
  • 5 lyzek cukru
  • Cukier wanilinowy
  • cukier puder
Składniki