Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bukiet sałat z boczkiem"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 163
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 185
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 163
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 185
Składniki
Listki sałaty opłucz, osusz, większe sztuki porwij na kawałki. Boczek (bardzo cienkie plasterki) zrumień na suchej patelni lub na blasze w piekarniku. Tosty opiecz w tosterze, pokrój w kosteczkę. W misce umieść sałaty. Obłóż je boczkiem i posyp grzankami.
Śmietanę wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Sałatkę posyp prażoną cebulką. Osobno podaj sos.
porcji, czas ok. 25 min; porcja – 240 kcal, cena 1,90 zł.Źródło: Świat kobiety