Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Budyniowiec w herbatnikach"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Dno i boki dużej brytfanny wyłóż herbatnikami.
Do mleka wsyp budyń w proszku i ugotuj go zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ostudź.
Rodzynki namocz w ciepłej wodzie i pozostaw na około pół godziny.
Orzechy rozgnieć w moździerzu na drobne kawałki. Połącz z odsączonymi rodzynkami, po czym wsyp do chłodnego budyniu.
Masę waniliowo-bakaliową wlej do brytfanny.
Na wierzchu ułóż kolejną warstwę herbatników. Posmaruj ją polewą czekoladową, po czym posyp wiórkami i udekoruj cukierkami.
Czas przygotowania: 70 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 250. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax