Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Budyniowiec"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 152
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 118
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 213
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 30
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 42
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 152
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 118
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 213
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 30
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 42
Składniki
Proszek budyniowy rozmieszaj starannie w 3/4 szklanki zimnego mleka. Pozostałe mleko wlej do rondla, wsyp cukier, zagotuj. Na wrzące mleko wlej rozpuszczony proszek. Mieszając, gotuj 2-3 minuty.
Gorący budyń zdejmij z ognia. Mieszaj, aż całkowicie ostygnie. Dodaj miękkie masło (powinno mieć pokojową temperaturę) oraz kilka kropli olejku rumowego. Zmiksuj całość na gładki krem. Odstaw do lekkiego stężenia.
Na blasze rozłóż 10 herbatników. Każdy posmaruj porcją kremu budyniowego. Przykryj warstwą herbatników. Postępuj tak do wyczerpania składników. Z reszty kremu zrób dekoracyjnie kleksy na każdym minitorciku. Ozdób wiórkami z czekolady. Odstaw do stężenia.
Czas ok. 30 min; porcja – 320 kcal, cena 1,50 zł.Źródło: Świat kobiety