Budyniowe Racuchy

Budyniowe Racuchy
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Szybki sposób na coś słodkiego do kawy.

Składniki

  • 20 łyżek mąki pszennej
  • 4 całe jajka
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1 budyń waniliowy
  • 1 szklanka mleka
  • Olej do smażenia
  • Cukier puder do posypki

Przygotowanie

  1. 1. Mąkę wsypujemy do miski, wbijamy jajka, dodajemy cukier puder, proszę do pieczenia, budyń, mieszając stopniowo wlewamy mleko.

  2. 2. Olej rozgrzewamy na głębokiej patelni i nakładamy ciasto łyżeczką.

  3. 3. Po usmażeniu studzimy i posypujemy cukrem pudrem.
    4. Gotowe.
    5. Smacznego.

Komentarze do przepisu (3)

Nevermore 14 stycznia
O proszę, są i ciacha ;p
Takie to teraz bym zjadł, bo czas na cappuccino :D
slodkisentyment 3 dni temu
Genialne :)
Dolcevita-in-my-kitchen wczoraj, o 21:33
Jaki ciekawy przepis, pycha!
Składniki
  • 20 łyżek mąki pszennej
  • 4 całe jajka
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1 budyń waniliowy
  • 1 szklanka mleka
  • Olej do smażenia
  • Cukier puder do posypki
Składniki