Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Budyniowe placki z truskawkami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 39
Składniki
Izabela Daniell z Połczyna Zdroju
30 min • Porcja 210 kcal • Koszt porcji 1,50 zł • Przepis na 5-6 porcji
W misce mieszam jogurt naturalny, mleko i jajka. W drugiej misce – mąkę z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia oraz budyniami. Suche przesypuję do miski ze składnikami mokrymi i miksuję całość na gładką masę.
Rozgrzewam patelnię (można ją lekko posmarować olejem), kładę na niej łyżką ciasto. Smażę je z obu stron na rumiano, posypuję truskawkami.Źródło: Kobieta i życie