Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne ciasto; fajnie wyczuwalny jest smak budyniu ja dodałam śmietankowy ale i waniliowy może być Ciasto na pewno powtórzę z różnymi owocami...uprzedzając pytania nie ma znaczenia czy budynie będą małe czy duże oraz z cukrem czy bez
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 156
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 156
Składniki
Przygotować okrągłą formę o średnicy 24 cm. Miękkie masło utrzeć z cukrem do białości. Dodawać po jednym jajku i dalej ucierać.
Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i proszkiem budyniowym. Do masła wmiksować ekstrakt waniliowy i dodawać na przemian mąkę z proszkami i śmietanę, zaczynając i kończąc na mące.
Dodać do masy pokrojony w kostkę rabarbar i delikatnie wymieszać. Przelać ciasto do przygotowanej wcześniej formy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach. Wystudzone ciasto obficie posypać cukrem pudrem.