Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczne, szybkie i proste w przygotowaniu ciasteczka, których wspaniały zapach podczas pieczenia wypełnia cały dom :)
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 29
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 77
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 29
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 77
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Do miski dodajemy obie mąki, 1 opakowanie czekoladowego budyniu oraz cukier. Mieszamy wszystkie suche składniki.
Następnie dodajemy olej rzepakowy, mleko oraz wbijamy 1 jajko i zagniatamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy na grubość około 1 cm i wycinamy foremką dowolne kształty lub formujemy ciasteczka w dłoniach i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasteczka posypujemy wiórkami kokosowymi:
I wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 10 - 12 minut.
Życzę smacznego! :)