Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo łatwa i szyba w przygotowaniu, smaczna tarta
Polecam.
Odsłon: 66
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 88
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 284
Polecam.
Odsłon: 66
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 88
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 284
Składniki
Ciasto: Mąkę należy przesiać z proszkiem do pieczenia na stolnicę, dodać zimną margarynę i dokładnie posiekać nożem. Do miski wbić żółtka, dodać cukry, śmietanę (lub jogurt) i wszystkie składniki dokładnie utrzeć mikserem. Zawartość miseczki przełożyć do mąki i zagnieść ciasto. Schłodzić je w lodówce ok. 30 min. W tym czasie ugotować budyń i odstawić by przestygł. Jabłka obrać pokroić w grubsze plasterki. Banana również obrać i pokroić (warto skropić go sokiem z cytryny, by nie ściemniał). Ciastem wylepić formę do tarty (średnica ok. 27cm) wysmarowaną tłuszczem i podpiec do zrumienienia ok. 10 min. w temp. 200 stopni. Na podpieczony spód wyłożyć przestudzony budyń, rozsmarować.
Ułożyć plastry jabłka i banany, posypać cynamonem.
Całość piec ok. 30 min. w temp. 200 stopni. Upieczoną tartę wyjąć z piekarnika i posypać banany pokrojoną drobno czekoladą, która się rozpuści. Smacznego :-)