Budyń czekoladowy

Budyń czekoladowy
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: MonCheri
proste, pyszne, niepowtarzalny czekoladowy smak z dzieciństwa:)

Składniki

Przygotowanie

  1. przygotowujemy budyń czekoladowy według przepisu podanego na opakowaniu. Gotowy budyń przelewamy do salaterek.

  2. wlewamy do garnka mleko skondensowane, gotujemy na małym ogniu, dodajemy cukry. Chwilę gotujemy aby rozpuścić cukier, mieszamy. Blijamy żółtko do szklanki, do której wlewamy też odrobinę mleka gotującego się wolno w garnku. Mieszamy oraz wlewamy do garnka z resztą mleka skondensowanego. Mieszamy wszystko gotując powoli, czekamy aż lekko zgęstnieje. Krem polewamy na budyń. Całość można opruszyć kakaem. Smacznego deseru:)

Komentarze do przepisu (1)

magdalena9 26 czerwca 2010
Mmm... :)
Składniki
Składniki