Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Buchty z węgierkami"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 85
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 169
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 194
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 368
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 61
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 85
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 169
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 194
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 368
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 61
Składniki
<strong>Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina</strong>
Drożdże, łyżeczkę cukru i dwie łyżeczki mąki wymieszaj z 50 ml letniego mleka. Odstaw na 15 min w ciepłe miejsce. Margarynę stop, ostudź. Mąkę przesiej, dodaj żółtka, wlej margarynę, dodaj wyrośnięty rozczyn, resztę mleka i cukru, wyrób gładkie ciasto. Odstaw do wyrośnięcia.
Śliwki wypestkuj, pokrój na kawałki. Ciasto ponownie zagnieć, uformuj kulki, każdą spłaszcz. Ułóż śliwki, zlep, uformuj bułeczki. Ułóż jedną obok drugiej w tortownicy o śr. 27 cm. Piecz ok. 30 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie