Brzoskwiniowy śmietanowiec

Brzoskwiniowy śmietanowiec
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
Pyszny deser, szczególnie na upały.

Składniki

Przygotowanie

  1. Żelatynę namoczyć w małej ilości wody, a następnie rozpuścić w 1/2 szklanki gorącego mleka. Odstawić do przestygnięcia. Brzoskwinie wyjąć z puszki i zmiksować z połową syropu. Do pozostałego zimnego mleka dodać śmietanę, cukier, cukier waniliowy i zmiksowany mus brzoskwiniowy. Połączyć z wystudzoną żelatyną. Tortownicę wyłożyć ciasteczkami, przykryć je tężejącą masą, wstawić do lodówki na 20 minut. Galaretki przyrządzić jak na opakowaniu, ale z połową wody. Brzoskwinie z drugiej puszki ułożyć na wierzchu i zalać tężejącą galaretką.

Komentarze do przepisu (2)

inezka7 23 kwietnia 2012
a ile to kalorii z tą śmietaną!W dodatku aż 2 szklanki!Do tego ciastka!gratuluję
konhambos 13 maja 2019
na pewno smaczne
Składniki
Składniki