Brzoskwiniowy sernik na zimno.

Brzoskwiniowy sernik na zimno.
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Bardzo smaczny, delikatny przypominający deser tiramisu, brzoskwiniowy sernik na zimno.

Składniki

  • biały ser z wiaderka 50 dag
  • śmietana 30% 500 ml
  • puszka brzoskwiń (820 g)
  • galaretki brzoskwiniowe 2 szt.
  • wrząca woda 250 ml
  • cukier puder 10 dag
  • cukier wanilinowy 16 g
  • biszkopty podłużne 40 dag
  • kakao do posypania

Przygotowanie

  1. Brzoskwinie osączamy z płynu, rozdrabniamy blenderem na mus. Do osączonego płynu w brzoskwiń dodajemy tyle przegotowanej zimnej wody, żeby było łącznie 500 ml. Galaretki rozpuszczamy w 250 ml wrzącej wody i odstawiamy je do studzenia, do momentu gdy zaczną lekko gęstnieć. Ser miksujemy z cukrem pudrem. Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym. Do zmiksowanego sera z cukrem dodajemy mus brzoskwiniowy, ubitą śmietanę oraz gęstniejące galaretki. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy patką do ich połączenia. Na dno wyłożonej formy (32 cm x 23 cm) układamy namoczone w soku biszkopty. Na wyłożone biszkopty wykładamy połowę masy serowej. Na wyłożoną masę serową ponownie układamy warstwę namoczonych w soku biszkoptów. Wyłożoną warstwę biszkoptów zakrywamy pozostałą masą serową,równamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Po kilkugodzinnym studzeniu deser kroimy na porcje i posypujemy kakaem.

    Smacznego !!!

Komentarze do przepisu (4)

Docherro 13 maja
Cudowny,uwielbiam serniki zwłaszcza bez pieczenia..pycha...:
Futka 13 maja
Cudowny serniczek <3
fafiatko 13 maja
Dla mnie chyba smaczniejszy od tiramisu!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • biały ser z wiaderka 50 dag
  • śmietana 30% 500 ml
  • puszka brzoskwiń (820 g)
  • galaretki brzoskwiniowe 2 szt.
  • wrząca woda 250 ml
  • cukier puder 10 dag
  • cukier wanilinowy 16 g
  • biszkopty podłużne 40 dag
  • kakao do posypania
Składniki