Brzoskwiniowiec

Brzoskwiniowiec
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
na upalny dzień super smakuje prosto z lodówki :)

Składniki

  • Biszkopt:
  • 3 jajka
  • 1 szkl. cukru
  • 6 łyżek gorącej wody
  • 10 łyżek oleju
  • 3/4szkl. mąki pszennej
  • 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Mus brzoskwiniowy:
  • 1 kg brzoskwiń
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 4 łyżki cukru
  • na wierzch 2 galaretki brzoskwiniowe

Przygotowanie

  1. Biszkopt: całe jajka ubić z cukrem. Do ubitych jajek dodawać powoli gorącą wodę, olej, obie mąki i proszek do pieczenia. Blaszkę wyłożyć papierem pergaminowym i wylać ciasto. Piec w 180 stopniach ok. 30-35 minut.

  2. Mus: 2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 1/2 l wrzątku i wystudzić. Brzoskwinie wypestkować i zmielić w blenderze dodać cukier i wystudzona galaretkę.

    Przygotować galaretkę brzoskwiniową zgodnie z przepisem na opakowaniu.

    Na wystudzony biszkopt wylać mus brzoskwiniowy i wstawić do lodówki żeby stężało. Gdy stężeje na wierzch wylać galaretki brzoskwiniowe i ponownie wstawić do lodówki. Smacznego

Komentarze do przepisu (7)

Maudie 16 sierpnia 2013
Jak malowany:)
maluszekk 17 sierpnia 2013
Pyszności :)
Konto usunięte 17 sierpnia 2013
Owocowa rozkosz :))
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Biszkopt:
  • 3 jajka
  • 1 szkl. cukru
  • 6 łyżek gorącej wody
  • 10 łyżek oleju
  • 3/4szkl. mąki pszennej
  • 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Mus brzoskwiniowy:
  • 1 kg brzoskwiń
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 4 łyżki cukru
  • na wierzch 2 galaretki brzoskwiniowe
Składniki