Brzoskwiniowe krokiety

Brzoskwiniowe krokiety
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Honorata27
Niebanalne połączenie krokietów i brzoskwiń. Danie doskonałe i jako deser i jako obiad. Smaki ciekawe i interesujące.

Składniki

  • mleko 3,2% 500 ml
  • mąka pszenna Typ 500 300 g
  • cukier 30 g
  • olej 20 ml
  • jajka 2 szt.
  • dżem brzoskwiniowy 320 g
  • Bułka tarta 120 g
  • jajka 2 szt.

Przygotowanie

  1. Ciasto: Jajka, cukier, mąkę, olej oraz 250 ml mleka miksujemy do powstania gładkiego ciasta. Stopniowo dolewamy kolejne 250 ml mleka. mieszamy. Na patelni rozgrzewamy troszkę oleju. Smażymy naleśniki. Studzimy.
    Na wystudzonych naleśnikach smarujemy po dwie łyżki dżemu brzoskwiniowego. Zawijamy jak byśmy przygotowywali krokiety czyli w kopertę.
    Krokiety obtaczamy w jajkach i w bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

Komentarze do przepisu (1)

babcitereskiciasta 26 sierpnia 2018
Muszą być pyszne.:)
Składniki
  • mleko 3,2% 500 ml
  • mąka pszenna Typ 500 300 g
  • cukier 30 g
  • olej 20 ml
  • jajka 2 szt.
  • dżem brzoskwiniowy 320 g
  • Bułka tarta 120 g
  • jajka 2 szt.
Składniki