Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 164
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 185
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 164
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 185
Składniki
biszkopt:białka ubić na sztywną pianę dodać cukier.Nadal ubijając dodawać po 1 żółtku.Do ubitych jajek dodać olej oraz mąkę połączoną z proszkiem.Piec około 30 min. po upieczeniu biszkopt ostudzić i zdjąć skórkę ,wyrównać.
Połowę brzoskwiń i 34 soku zmiksować i śmietanę ubić z cukrem .Do ubitej śmietany dodać po łyżce zmiksowanych brzoskwiń galaretki rozpuścić w 300ml wody.Tężejące wlać do masy. DODATKOWO: delicje brzoskwiniowe około 15 szt. galaretka brzoskwiniowa.Kolejność:na biszkopt wlać połowę masy wstawić do lodówki,gdy zgęstnieje ułożyć delicjei zalać resztą masy.Całość wstawić do lodówki udekorować według uznania