Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na to pyszne ciasto mam od siostry. Bardzo smaczne . polecam.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 57
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 182
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 108
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 57
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 182
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 108
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę , dodać cukier i żółtka na przemian ciągle miksując.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy. Na koniec wlać olej i ocet. Delikatnie wymieszać.Blachę /24x37/ wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto. Wstawić do piekarnika i piec w tem.180st.C przez ok. 30 minut. Po ostudzeniu przekroić na dwa placki.
Do 1 szklanki mleka dodać kakao, cukier, mąkę i dokładnie wymieszać. Drugą szklankę mleka zagotować i ugotować budyń wlewając masę kakaowąWystudzić.
Masło utrzeć i Na jedną część biszkoptu położyć krem i przykryć drugą częścią. Wierzch również posmarować niewielką ilością kremu. Udekorować posypką orzechową , kawą lub wg. własnego uznania. SMACZNEGO!